Sportpromotie-kaag-en-braassem-567

De Stichting Sportpromotie Kaag en Braassem geniet zijn bekendheid vanwege de organisatie van de lokale sportweek, de jeugdsportdag en de jaarlijkse sportverkiezing. Wij willen echter meer zijn dan een organisatie die jaarlijks in één week van zijn aanwezigheid blijk geeft.

Sport is een ‘groot goed’ in onze gemeenschap en ook van de georganiseerde sportbeoefening wordt ruimschoots gebruik gemaakt door de inwoners van onze Gemeente. Dat georganiseerde sportaanbod in stand houden vraagt bestuurders die op een professionele wijze in staat zijn verenigingen en organisaties te leiden enerzijds en anderzijds op deskundige wijze in staat zijn de inhoud van het aanbod op niveau te houden.

Als stichting willen wij inventariseren of er behoefte bestaat aan het georganiseerd leveren van een bijdrage aan bestuurders, coaches en trainers om op professionele wijze zo’n sportorganisatie te besturen en de leden/deelnemers op deskundige wijze te begeleiden.

Daarom organiseren wij op woensdag 6 maart 2019, vanaf 20.00 uur een bijeenkomst in het Gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst willen wij met sportbestuurders, politiek actieve inwoners, sponsoren, coaches en trainers onderzoeken of die behoefte aan verdere deskundigheidsbevordering bestaat en zo ja, waaruit die behoefte dan bestaat.

Aan de hand van de uitkomst van deze inventariserende bijeenkomst zullen wij een aanbod gaan doen om in de behoefte te gaan voorzien.

Voor de bijeenkomst op 6 maart 2019 kunt u zich uiterlijk vóór donderdag 28 februari 2019, 12.00 uur, aanmelden via het formulier op deze pagina of via info@sportpromotiekaagenbraassem.nl

 

 

Sportverkiezing-2018-KaagenBraassem

Het is inmiddels een vast gegeven, jaarlijks worden in april de sportprijzen van Kaag en Braassem uitgereikt. Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en het Sporttalent van het jaar 2018. Én nieuw dit jaar: de prijs voor de Sportcoach van het jaar.

Sporters voordragen
Tot en met 31 januari 2019 kunt u uw favoriete sporter(s) uit Kaag en Braassem voordragen. De sporter die u voordraagt hoeft niet in Kaag en Braassem te wonen, maar moet hier wel een belangrijk deel van zijn of haar jeugd hebben doorgebracht én lid zijn geweest van een lokale sportvereniging. Ook kunt u een lokale sportploeg en de coach van een lokaal sportteam voordragen om te worden verkozen tot de beste van 2018.

Wilt u een sporter of sportploeg voordragen, dan kan dat hier. Het is hierbij belangrijk dat u duidelijk beschrijft wat de betreffende sporter, sportploeg of coach in 2018 voor bijzondere prestatie(s) heeft geleverd. Een jury, bestaande uit oud-topsporters, zal uit alle voordrachten in iedere categorie drie personen/ploegen nomineren en de uiteindelijke winnaars kiezen.

Op donderdagavond 11 april 2019 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Sportverkiezing-2018-Winnaars

 

De jury van de Sportverkiezing 2017, bestaande uit notaris Harriët Bijl (voorzitter), en voormalig topsporters Sanne van der Star, Karin Legemate, Richard van der Meer en Renz Rotteveel, maakte op donderdag 19 april 2018 tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rabobank Groene Hart Noord de volgende winnaars bekend:

Lees meer

Sportpromotie-kaag-en-braassem-567

Van 14 t/m 23 zijn er in de gemeente Kaag en Braassem verschillende sportieve activiteiten gepland. Ben je benieuwd naar een sport? Doe dan gerust een keer mee tijdens de inloop middag/avond.  Bekijk hier het programma van de Sportweek 2018.

 

Lees meer

Sportweek-kaag-braassem

Op zaterdag 14 april 2018 openen we de Sportweek Kaag en Braassem met verschillende sportieve activiteiten op het Noordplein in Roelofarendsveen.

Lees meer

Het duurt nog even voor het zover is, maar op donderdag 19 april 2018 zullen we de prijzen uitreiken van de Sportverkiezing 2017. U kunt nu alvast sporters en ploegen voordragen om in aanmerking te komen voor de titel Sportman, Sportvrouw, Sporttalent of Sportploeg van het Jaar 2017.

Lees meer

Genomineerden Sportverkiezing 2016

Op donderdag 20 april 2017 worden de sportprijzen van Kaag en Braassem uitgereikt. Op basis van de presentaties die zij in 2016 hebben geleverd, zijn vanuit de gemeenschap sporters en teams voorgedragen voor de verkiezing. Uit alle voordrachten heeft de jury vervolgens drie genomineerden gekozen in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg. De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

 

Lees meer

Winnaars Sportverkiezing 2015

De jury van de Sportverkiezing 2015, bestaande uit notaris John Kroes (voorzitter), Monique Velzeboer, Karin Legemate, Richard van der Meer en Veronique van der Laan, maakte op donderdag 21 april 2016 tijdens een feestelijke bijeenkomst, in Rabobank Groene Hart Noord de volgende winnaars bekend:

 

Lees meer

Wijzigingen in weekprogramma SportweekHelaas zijn er in de folder van de Sportweek Kaag en Braassem enkele onjuistheden geslopen. Hieronder vindt u de betreffende aanpassingen.

Lees meer

Genomineerden Sportverkiezing Kaag en Braassem bekend

Op donderdag 21 april 2016 worden de sportprijzen van Kaag en Braassem uitgereikt. Op basis van de presentaties die zij in 2015 hebben geleverd, zijn vanuit de gemeenschap sporters en teams voorgedragen voor de verkiezing. Uit alle voordrachten heeft de jury vervolgens drie genomineerden gekozen in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg.

Lees meer