Sportverkiezing-2018-Winnaars

 

De jury van de Sportverkiezing 2017, bestaande uit notaris Harriët Bijl (voorzitter), en voormalig topsporters Sanne van der Star, Karin Legemate, Richard van der Meer en Renz Rotteveel, maakte op donderdag 19 april 2018 tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rabobank Groene Hart Noord de volgende winnaars bekend:

SPORTVROUW VAN HET JAAR: FEMKE HEEMSKERK
Zwemster Femke Heemskerk liet in 2017 van zich horen. Zo won ze op het EK korte baan o.a. goud op de 4x50m wisselslag gemengd, goud op de 4x50m vrije slag, en werd ze 2e op de 200m vrije slag. Op het WK lange baan won ze met de estafetteploeg brons op de 4x100m vrije slag en zilver op de 4x100m vrije slag gemengd.

SPORTMAN VAN HET JAAR: KAI VERBIJ
2017 was voor Kai Verbij weer een jaar met de nodige successen. De schaatser uit Hoogmade deed mee aan de diverse wereldbekerwedstrijden, hij won het Europees Kampioenschap Sprint en werd tevens Wereld Kampioen Sprint. Hij verzekerde zich in 2017 bovendien van deelna­me aan de Olympische Spelen in PyeongChang.

SPORTPLOEG VAN HET JAAR: VAN WIJK/HOOGENBOOM
Afgelopen winterperiode waren ze weer even zichtbaar op de Kagerplassen en het Braassemermeer. Voor schaatsers was het ijs nog te dun, maar ijszeilers konden met grote snelheid over de plassen scheren. Al een aantal jaren domineren Bouw van Wijk en Ruud Hoogenboom het Nederlandse ijszeilen. In 2017 werd het duo Van Wijk/Hoogenboom Nederlands kampioen ijszeilen.

SPORTTALENT VAN HET JAAR: NILLA BRÖSTROM
Nilla Broström uit Roelofarendsveen is afgelopen jaar Nederlands kampioen Taekwondo geworden. Ook is ze in 2017 toegelaten tot de nationale selectie taekwondo en heeft ze de talentenstatus van NOC*NSF gekregen. Zij deed mee aan het Europees kampioenschap in Hongarije, waar ze tweede werd. Ook op diverse andere grote interna­tionale toernooien heeft ze afgelopen jaar prijzen gehaald.

De drie genomineerde talenten werden verblijd met een financiële stimuleringsbijdrage die zij mogen besteden aan trainingskampen en/of andere sport gerelateerde activiteiten. Nilla Bröstrom ontving een cheque ter waarde van € 500,-. Waterpoloër Mike van Asch en voetballer Lars Klomp ontvingen beiden een stimuleringsbijdrage van € 250,-.

De beeldjes behorende bij de prijzen zijn gemaakt door de lokale kunstenares Elly Heemskerk.

Foto: Dennis Knetsch, Kaag en Braassem Nieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.