Winnaars Sportverkiezing 2015

De jury van de Sportverkiezing 2015, bestaande uit notaris John Kroes (voorzitter), Monique Velzeboer, Karin Legemate, Richard van der Meer en Veronique van der Laan, maakte op donderdag 21 april 2016 tijdens een feestelijke bijeenkomst, in Rabobank Groene Hart Noord de volgende winnaars bekend:

 

Sportvrouw van het Jaar: Margot Boer

Margot Boer behoort al jaren tot de internationale sprint­top. De mooiste prestatie waren natuurlijk de twee bron­zen medailles die ze won tijdens de Olympische Spelen in Sochi. Op het NK sprint in januari behaalde Margot de 3e plaats in het eindklassement over 500 en 1000 meter. In haar laatste jaar als professioneel schaatsster slaagde Mar­got er tijdens het NK Afstanden in om voor de derde keer op rij de 500 meter op haar naam te zetten.

Sportman van het Jaar: Kai Verbij

Sprintkanon Kai Verbij uit Hoogmade heeft zowel nationaal als internationaal de nodige prijzen in de wacht gesleept op de 500 en 1000 meter. In november boekte hij al mooie re­sultaten tijdens de World Cups in Calgary en Salt Lake City. Bij de World Cup in Calgary won hij samen met Stefan Groothuis en Ronald Mulder de teamsprint voor Nederland. In de laatste week van 2015 werd de rijder van Beslist.nl Neder­lands kampioen op de 500 meter bij het NK afstanden, waarbij hij gevestigde namen uit de sprintwereld achter zich liet. Op de 1000 meter behaalde hij een uitstekende tweede plaats.

Sportploeg van het Jaar: Bouw van Wijk en Ruud Hoogenboom

Stuurman Bouw van Wijk uit Woubrugge en beman­ningslid Ruud Hogenboom uit Roelofarendsveen zijn bij Hudiksvall in Zweden voor de derde keer op rij Nederlands kampioen ijszeilen geworden in hun monotype XV.

Sporttalent van het Jaar: Daan Hogerhuis

Z&PC Alkemade geeft aan dat Daan Hogerhuis (12 jaar) uit Roelofarendsveen nu al zo hard zwemt, dat hij de club ontgroeit. Vrije slag, rugslag, schoolslag, vlinderslag, wisselslag. Alles beheerst Daan. Begin 2015 heeft hij voor het eerst een wedstrijd voor het Nationaal Kampioenschap gezwommen en later heeft hij zich gekwalificeerd voor het Nederlands Junioren en Jeugdkampioenschap korte baan dat in januari 2016 in Amsterdam heeft plaatsgevonden.

De prijs voor Sporttalent van het Jaar werd uitgereikt door niemand minder dan Tour de France winnaar Joop Zoetemelk. Hij mocht alle drie de genomineerde talenten verblijden met een financiële stimuleringsbijdrage die zij mogen besteden aan trainingskampen en/of andere sport gerelateerde activiteiten. Daan Hogerhius ontving een cheque ter waarde van € 500,-. DOSR keeper Mike van der Poel ontving een bijdrage van € 300 en Danny Verdel kreeg een cheque ter waarde van € 200,-.

Oeuvreprijs voor Joop Zoetemelk

Joop Zoetemelk, opgegroeid in Rijpwetering, is één van de grootste sporters die onze gemeente heeft voortgebracht. Voor zijn geweldige sportieve prestaties, die hem maken tot een voorbeeld voor velen, ontving hij uit handen van burgemeester Marina van der Velde-Menting de Oeuvreprijs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.