Winnaars Sportverkiezing Kaag en Braassem 2014

De jury van de Sportverkiezing 2014, bestaande uit notaris John Kroes (voorzitter), Ronald van den Ing, Karin Legemate, Richard van der Meer en Veronique van der Laan, maakte op donderdag 23 april 2015 tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rabobank Groene Hart Noord de volgende winnaars bekend:

Sportman van het Jaar: Renz Rotteveel

De in Oude Wetering woonachtige Renz Rotteveel schaatst zich met enige regelmaat in de kijker tijdens allround toernooien. In het afgelopen kalenderjaar werd hij zesde tijdens het EK allround in Hamer, zevende tijdens het WK allround in Heerenveen en tweede tijdens het NK allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Sportvrouw van het Jaar: Claudia van den Heiligenberg

Claudia had haar voetbalopleiding bij Alkmania en speelt inmiddels al jaren voetbal op het hoogste niveau. Naast speelster van Ajax is Claudia lid van de selectie van het Nederlands Elftal, net als haar moeder jaren geleden. Ons nationale elftal plaatste zich onlangs voor het WK vrouwenvoetbal in Canada, een primeur voor het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Sportploeg van het Jaar: Ramses Sjaffies

Dit dartteam uit de Pepersteeg speelt al een aantal seizoenen op hoog niveau mee in de diverse dartcompetities. Voor velen is deze sport vooral een kijksport of een gezellige vrijetijdsbesteding. Voor dit team is dart vooral een competitiesport en dat uit zich in de klasseringen. Afgelopen seizoen wonnen zij de Nationale Beker.

Sporttrots van het Jaar: Femke Heemskerk

Deze nieuwe categorie vertegenwoordigt de sporters, geboren en getogen in Kaag en Braassem, die voor hun sport verhuisd zijn. Femke Heemskerk, geboren Veense, verhuisde voor haar sport al naar Amsterdam, Marseille en is nu neergestreken in Eindhoven. In 2014 won ze vier gouden en een bronzen medaille op het WK kortebaan. Met recht een sporter om trots op te zijn.

Sporttalent van het Jaar: Sem Koster

De veertienjarige vwo-scholier Sem Koster is een allround sporter. Hij schaatst, en met name de marathon is zijn favoriete afstand. In deze discipline is hij gewestelijk kampioen. Daarnaast is hij inline skater en in die tak van sport werd hij in 2014 Nederlands Kampioen puntenkoers.

Sem Koster ontving, als Sporttalent van het Jaar, een geldbedrag van € 1.000,-. Deze stimuleringsbijdrage mag hij besteden aan trainingskampen en/of andere sportgerelateerde activiteiten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.